Bitcoin får sitt spår tillbaka

Posted on

För någon vecka sen var det en viktig vecka för bitcoin, med prisstigningen över USD 8 400 och marknadsstrateger som tyder på att det värsta ligger bakom den högsta digitala valutan. Efter ett stadigt första kvartalet och ett tumult första kvartalet, verkar bitcoin ha vänt i april, som några marknadsundersökare föreslog.

 Källa: Coin Market Cap

Bitcoin Pris Sammanfattning
Att säga att bitcoin-investerare har varit på en berg-och dalbana i 2018 skulle vara en underdrift. Men förra veckan började molnen rensas, eftersom bitcoinpriset ökade från mindre än 7 000 USD till 8 000 USD i minuter. Digitalmynt nr 1 klättrade sedan högre och hamnade på mer än 8 400 USD, allt inom en vecka.

Bitcoinpriset har sedan dragit tillbaka något och legat på omkring USD 8000 vid tidpunkten för offentliggörandet. Men om det skulle kunna behålla sin dynamik över den psykologiskt viktiga nivån, vilket många marknadsaktörer förväntar sig att det kommer att bli, kan det inte bli några förhinder för bitcoin framöver.

Kryptovalutans marknadsanalytiker har återkommit om återbindning hela tiden, men som inte hindra dem från att upprepa sina hausser syn på marknaden under de senaste dagarna, i vissa fall lyfta kort- och långsiktiga Bitcoin prisprognoser.

Tim Draper
Miljardären teknologi investerare Tim Draper, grundare av Silicon Valley-baserade Draper Associates, har den mest hausse långsiktiga prognosen för Bitcoin priset på 250 000 USD år 2022.

 

(hoppsan! Jag förutspådde USD 250k år 2022. Min tweet i går kväll saknade en noll. USD 250k är numret!)

Draper fick klara upp viss förvirring efter att han av misstag twittrade att Bitcoin skulle nå USD 25 000 under de kommande fyra åren efter Bitcoin redan uppnått denna nivå vid utgången av 2017. Han samlat det upp till en ” sen natt”, och alla verkar ha förlåtit honom i Twitter-versen, särskilt med tanke på att han är villig att gå ut på ena änden om bitcoinpriset.

Bitcoin-investerare tittar noggrant på Drapers förutsägelser, eftersom han har varit rätt innan. Han kallade förmodligen bitcoins uppgång till över USD 10 000 vid utgången av 2017. I mitten av december nåde bitcoin USD 20 000 och slutade året med stigningen över USD 13 000.

Du kan höra mer om hans djärva förutsägelse i denna Reddit/YouTube-video (this Reddit/YouTube video) där han diskuterade fördelarna med decentralisering som blockkedja ger, där företag och anställda kan skära ut tredje parts tjänsteleverantörer i en mer virtuell.

Thomas Lee
Thomas Lee, grundare av forskningsföretaget Fundstrat, förväntar sig att bitcoin kommer att bryta ett nytt rekord i slutet av året och lägger en prisprognos på 25 000 USD före utgången av 2018. Han är en annan marknadsstrateg, vars förutsägelser har varit på målet, vilket framgår av genom sin förutsägelse att bitcoinpriset skulle hitta lättnad i april när skattesäljningen var över efter den amerikanska tidsfristen. Bitcoins rally började faktiskt några dagar före den 17 april, och Lee blev inte förvånad.

(Krypto: Var bitcoin 1m före ca 20 000 USD topp? USD 5900. Med andra ord, bitcoin priset i år rullar tillbaka liknande som i år 2014/15. Kunde vara samma botten som års 2014/15 botten. Dessutom bör försäljningen i samband med kapitalvinstskatter i USA lyfta som skattedag är 4/17.)

Du kanske undrar varför USA påverkar bitcoinpriset så mycket när mycket handel med kryptovalutan sker i Asien och övriga marknader, inklusive Europa. Men nästan en tredjedel av kryptovaluta-investerare beräknas vara USA-baserade, enligt Fundstrats Lee. Plus förväntar Lee(Lee expects) sig att amerikanska hushåll är skyldiga till skattebyråns Intern intäktstjänst (Internal Revenue Service (IRS)), en hel del av USD 25 miljarder från kapitalvinster som skapades av bitcoin år 2017, vilket skulle förklara varför skattesäljningen skulle ha haft en sådan inverkan på bitcoinpriset.

Han sa också på CNBC (said on CNBC) att det finns “tydligare huvuden” på kryptovalutamarknaden i 2018 jämfört med 2017, med investerare som söker att förstå den långsiktiga potentialen för Bitcoin innan du hoppar in.

Brian Kelly
Brian Kelly driver BKCM LLC, en digital tillgångsportfölj. Han berättade för CNBC (He told CNBC) att Tim Drapers förutsägelse för ett pris på 250 000 dollar bitcoin ligger inom möjligheten.

Till exempel satsade bitcoinpriset på 4000 % under tvåårsperioden fram till slutet av förra året. Och Draper förutsätter att bitcoin kommer att stiga på 3 000 % de närmaste tre åren. Kelly håller också med Fundstrat Lee att Bitcoin kommer att överträffa förra årets höjning på nästan USD 20 000 vid utgången av 2018.

En viktig drivkraft för bitcoinpriset för priset att nå dessa nivåer, säger Kelly, kommer att vara bitcoin som den vanliga betalningsmetoden. Valuta är ett användningsfall för bitcoin, den andra är en värdebutik.

Bitcoin har hållits tillbaka som valuta på grund av den svåra instabiliteten i bitcoinpriset.  En journalist från New York Times (A New York Times journalist) fann bevis på detta när han försökte göra dagliga inköp med bitcoin. Det var svårt att hitta mataffärer och restauranger som accepterade bitcoin. En pizzeria ägare som accepterar krypto valutor sade antalet kunder som betalar med bitcoins har fallit från “dussintals bitcoin-köp i veckan” för några år sedan till inget köp idag. Han skyllde på instabiliteten i bitcoinpriset.

Men eftersom fler institutionella investerare såsom hedgefonder och pensionsfonder kommer utanför sidlinjen och börjar fördela sina tillgångar till bitcoin, kan det bidra till att stabilisera priset.

Slutsats
Kryptovalutor är mer instabila än någon annan tillgångsklass som många av oss någonsin sett eller någonsin kommer att se under vår livstid, och bitcoin ligger utanför alla marknadsprissvängningar. Men om dessa marknadsstrategiska förutsägelser är på målet, och medan ingen förväntar sig att bitcoin ska handla högre varje dag på året, kan det vara något jämnare segling framåt för bitcoin-investerare.

Leave a Reply